Workshop macaron maken

Misschien heeft u het al opgemerkt: De Bonte Koe verkoopt sinds kort ook macarons. Een macaron is een van oorsprong Frans koekje gemaakt van amandelen, poedersuiker en eiwit. De perfecte macaron heeft een ‘bite’, een zachte ganache vulling en een ‘voetje’, bestaande uit het geschulpt randje wat ontstaat tijdens het bakken.

Ramona Hinterholtzer, pâtissière bij De Bonte Koe, gaat vanaf begin april  workshops macaron-maken verzorgen. Zij heeft de fijne kneepjes van macaron-vervaardiging geleerd in het Duitse Keulen bij de bekende Franse pâtisserie Törtchen Törtchen (‘Törtchen’ betekent ‘taartje’).

Tijdens de workshop leer je een volledige macaron maken. Aan het begin van de workshop zal de uitgereikte receptuur besproken worden. Eerst maken we de vulling van de macaron, de ganache. U kiest zelf welke smaak ganache u gaat maken. Daarna maakt u een eigen gekozen kleur koekjes. Als de twee componenten af zijn, zet u ze in elkaar en neemt u ze mee naar huis. Zorg voor gemakkelijke kleding en schoenen. Tijdens de workshop is er geen gelegenheid om te zitten.

Workshop reserveren
De workshops kunt u zelf reserveren: Komt u er niet helemaal uit, heeft u vragen óf speciale wensen? Bel 010 – 473 27 51 of stuur een mail naar info@debontekoe.nl.
De workshops vinden plaats in Schiedam aan de Lange Haven.
De kosten voor de workshop macaron-maken bedragen €45,- per persoon.

Reserveer nu!

 


Sluiten