Historie

In 1992 begon de uit Ierland afkomstige Carmel Klein Kelly samen met haar zwager Cees Klein, uit liefde voor het goddelijke chocolade product, een chocolade-atelier aan de Lange Haven in Schiedam. Daar maakten de jeneverdampen van een drie eeuwen oude distilleerderij plaats voor cacaogeuren. Was het in eerste instantie de bedoeling om zich volledig te richten op de markt van relatiegeschenken, de smaakpapillen van Schiedammers reageerden ogenblikkelijk op de bonbons en bouchées en op veler verzoek werd een winkel ingericht.

In de jaren erna groeide de Bonte Koe uit tot een chocolade fenomeen bekend om haar gewaagde smaken en gedetailleerde vakmanschap.
De Bonte Koe breidde uit naar Rotterdam en Den Haag en is de kennis van de chocolade ook over gaan dragen door middel van het geven van workshops en masterclasses.  De Bonbons en Bouchees worden nog steeds op dezelfde manier gemaakt als in de beginjaren.

Tegenwoordig is binnen het familiebedrijf een nieuwe generatie op de voorgrond getreden.
Connor Klein zoon van Carmel Klein en voorman van De Bonte Koe, loopt al sinds zijn kinderjaren rond door het familiebedrijf. Connor heeft een nieuwe creatieve invalshoek en zorgt er op dit moment voor dat iedereen die een van de drie winkels van De Bonte Koe betreedt, zich  een chocolade walhalla waant.

Sluiten